Χρυσάνθη Βλάχου – Ιανός 8.10.2012

https://www.youtube.com/results?search_query=PSeM7taCTpc

Δευτέρα 08.10.2012 / Ώρα 18:00 ΑΘΗΝΑ (ΣΤΑΔΙΟΥ 24) Οι εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΒΛΑΧΟΥ, “Τροπή”.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κ. Δημήτρης Γουνελάς

Η ποιητική συλλογή «Τροπή» περιέχει ποιήματα που απαντούν στο καίριο ερώτημα της οντολογικής μας ύπαρξης. Στο ομότιτλο ποίημα αναδεικνύεται το τυχαίο σαν στοιχείο ισορροπίας ή απορρύθμισης. Ο άνθρωπος δείχνει να μεγαλύνεται μέσα σ’ αυτό το δίπολο. Η έννοια του ποιητικού διαμελισμού στο ποίημα «Αποτροπή», η αποκοπή των συλλαβών στα «Υγρά σύμφωνα», το θραύσμα στο «Αγνάντι», είναι ίσως …η εκτός προσδοκίας… χωρο-χρονοθέτησή μας. Ακόμα κι αν …όλα γίνονται ήχος…και κόβεται η τράπουλα στα δυο… φανερώνονται άνθρωποι… Ρήγας, βαλές και ντάμα «Γενέθλια πόλη». Και είναι ο άνθρωπος που λυτρώνεται σ’ αυτή την ποιητική συλλογή. Γιατί ο άνθρωπος ανήκει στη θέαση και την πτώση. Ενδεικτικοί οι στίχοι που λειτουργούν αποφθεγματικά με έντονη τη φιλοσοφική διάσταση.
«Θα μείνω στη σπατάλη του εαυτού μου. Δε βάζω ενέχυρο τη μνήμη».
ή «Το βάθος επιταχύνει την πτώση. Ανώφελα έσκαβες για να βρεις την ψυχή σου».

Είσοδος Ελεύθερη

Ποιά είναι η Χρυσάνθη Βλάχου

Γεννήθηκε στην Απιδιά Λακωνίας και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Φοίτησε στη σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ και στη συνέχεια στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.
Είναι έγγαμη και έχει δύο παιδιά.
Εργάζεται ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση.
Τα video της παρουσίασης