Συνεστίαση 2010

Έγινε και φέτος στο νυκτερινό κέντρο “Όμορφη Νύκτα”  η ετήσια συνεστίαση  του συλλόγου των απανταχού Απιδιωτών με μεγάλη επιτυχία. Παρευρέθησαν στη συνεστίαση πολλοί Απιδιώτες από την Αθήνα και το χωριό, με τους φίλους και τους συναδέλφους τους. Τίμησαν με την παρουσία τους τον σύλλογο ο βουλευτής του νομού Αποστολάκος Γρηγόρης  και η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Απιδιάς Ελένη Μακρή. Χαιρετιστήρια μηνύματα για την εκδήλωση έστειλαν οι βουλευτές του νομού Γρηγοράκος Λεωνίδας  και Δαβάκης Αθανάσιος.  Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απενεμήθη τιμητική πλακέτα στο Λεωτσάκο Ιωάννη για την προσφορά του στο σύλλογο, το χωριό και την κοινωνία γενικότερα. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
 Βιογραφικό Σημείωμα του Γιάννη Λεωτσάκου. 
Ο Γιάννης Λεωτσάκος γεννήθηκε στην Απιδιά Λακωνίας το Δεκέμβρη του 1944. Σε ηλικία 9 ετών (1953)  απώλεσε  παντελώς την όραση του από ατύχημα, συνεπεία έκρηξης ιταλικής  χειροβομβίδας.
 Έλαβε  τη  στοιχειώδη εκπαίδευση στον «Οίκο Τυφλών Καλλιθέας»  σημερινό Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών  όπου  τελείωσε  «Αριστούχος» λαμβάνοντας το  βραβείο του  Α΄ μαθητή του σχολείου.
Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο  Αθηνών αποκτώντας Πτυχίο Νομικής  με βαθμό «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ» ενώ ταυτόχρονα είναι κάτοχος Πτυχίου «Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής Μουσικής» από το  Ωδείο Πειραιώς Παράρτημα του Ωδείου Αθηνών  με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ».
 Εργάσθηκε από το 1971 – 1992 στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενώ από το 1992 έως ασκεί το επάγγελμα του  Δικηγόρου.
Στις εργασιακές και πολιτιστικές του  δραστηριότητες εντάσσεται και η άμεση επαφή του  με το χώρο της μουσικής.
Η συνδικαλιστική του δράση είναι μεγάλη και πολύπλευρη.
 Διετέλεσε  Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών από το 1992 έως το 1994. Στη συνέχεια  εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας του ιδίου φορέα από τις 18 Ιανουαρίου 1994 έως της 15 Νοεμβρίου 2009 και στη συνέχεια Αντιπρόεδρος του ιδίου φορέα.
Ταυτόχρονα υπήρξε βασικό στέλεχος στην ίδρυση της  Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών από τη θέση του Γεν. Γραμματέας του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της  κατά την ίδρυσή της στις 31 Μαΐου 2005 έως και 9 Φεβρουαρίου 2006, ενώ στη συνέχεια εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ως Αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα  της Εκτελεστικής  Γραμματείας από τις 20 Φεβρουαρίου 2006 έως και σήμερα.
 Υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος και Α΄ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ  (ΕΑΟΜΑμΕΑ) από 28 Φεβρουαρίου 2003 έως τέλη Οκτωβρίου 2004, αναλαμβάνοντας σημαντικές ευθύνες και συμβάλλοντας από τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου στην καλύτερη οργάνωση και επιτυχία των Παραολυμπιακών Αγώνων  του 2004 στην  Αθήνα.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Ποδοσφαίρου Τυφλών Α.Σ.Π.Τ.  από τον Μάιο του 2000 έως τον Ιούλιο 2005  και συμμετείχε ως αρχηγός αποστολής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών διορισμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε πολλές αθλητικές συναντήσεις ευρωπαϊκού και παγκόσμιου χαρακτήρα.
Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Εκπρόσωπος των Υπαλλήλων του ιδίου οργανισμού στην Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) από το 1976 έως το 1979.
Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αναπήρων Τυφλών Πολέμου Αμάχου  Πληθυσμού περιόδου 1940-1949 κατέχοντας αυτή τη θέση από το 1977 έως  τον Ιούνιο του  2009 και στη συνέχεια Πρόεδρος του ιδίου Σωματείου έως και σήμερα.
Είναι μέλος του ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ από το 1986, ενώ διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος του  Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) από το 1994 έως το 2000.
Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τυφλών πολυαναπήρων ατόμων  «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» από τον Ιούλιο 1996 έως τον Μάιο 2005 αποδεικνύοντας έμπράκτα τη συμπαράστασή   και το ενδιαφέρον  του σε αυτή την ιδιαίτερα ευπαθή  κατηγορία συνανθρώπων μας. Παράλληλα είναι  μέλος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τυφλών για τα τυφλά πολυανάπηρα άτομα από τις αρχές του 2004 έως και σήμερα.
Μέλος της Επιτροπής «Τρίτης Ηλικίας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τυφλών και της Παγκόσμιας Ένωσης Τυφλών από το 1994  έως και σήμερα ενώ διετέλεσε  Αντιπρόεδρος της Επιτροπής από το 1999 έως το τέλος του έτους 2003.
Μέλος της Επιτροπής του Νόμου 1648/86 για την επαγγελματική Αποκατάσταση των ατόμων με Ειδικές Ανάγκες εκπροσωπώντας τον χώρο των αναπήρων για το Νομό Λακωνίας από το 1986 έως το 1998 διορισμένος από  την Ελληνική πολιτεία.
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Μεγάρων – Σαλαμίνας  Αττικής ενώ ταυτόχρονα στηρίζει τον ενοριακό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου του δημοτικού διαμερίσματος Απιδιάς Δήμου Νιάτων από τον Αύγουστο 2003 έως και σήμερα ως δεξιός ψάλτης.
Πρόεδρος της χορωδίας Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών από το 1987 έως το 1998.
Με πρωτοβουλία του ιδρύθηκε ο Σύλλογος των Απανταχού Απιδιωτών Λακωνίας «Η Παλαιά  Κώμη», το Ιανουάριο του 1996 ενώ διατέλεσε  επί σειρά ετών Πρόεδρος των Γενικών Συνελεύσεων και μέλος της Επιτροπής του Συλλόγου για τις δημόσιες σχέσεις και τα εκκλησιαστικά θέματα της Απιδιάς
Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ενδεικτικό  είναι ότι ο Διεθνής  Οργανισμός  Έκδοσης και Κυκλοφορίας Εγκυκλοπαιδειών με σημαίνουσες Προσωπικότητες, HUBNER who is who,  πληροφορούμενος την πλούσια δράση, το θετικό έργο και γενικότερα την ανιδιοτελή προσφορά του προς τη χώρα και τους συνανθρώπους μας  συμπεριέλαβε το  Γιάννη Λεωτσάκο στις σημαντικές προσωπικότητες της χώρας μας με το να κάνει ειδική αναφορά στη Βιογραφική Εγκυκλοπαίδεια Προσωπικοτήτων WHO is WHO  στην έκδοσή της  Ελλάδα  2006  στις σελίδες 700-701.
p2205765.jpg
p2215833.jpg
p2215827.jpg
p2215795.jpg