Κούλουμα στην Απιδιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Απιδιάς για τον εορτασμό των Κούλουμων στην πλατεία της Απιδιάς και στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, αφού ο καιρός δεν βοήθησε φέτος και ο Απιδιώτικος ουρανός καλύφθηκε με μαύρα σύννεφα, ενώ οι πρώτες σταγόνες της βροχής δεν άργησαν να φανούν από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ακατόρθωτο το πέταγμα του χαρταετού για τους μικρούς μας φίλους που περίμεναν με ανυπομονησία να δουν τον δικό τους χαρταετό να σχίζει τον ουρανό και να ξεπερνάει τον χαρταετό των φίλων τους. Τα πολύχρωμα «πουλιά» δεν κατάφεραν να χρωματίσουν το γκρίζο πρόσωπο του ουρανού, στερώντας έτσι την ευκαιρία και από τους μεγάλους πλέον φίλους μας να ξεφύγουν από τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια.
Άφθονα τα νηστίσιμα, η παραδοσιακή λαγάνα, το ούζο, το τσίπουρο και το κρασί που προσέφερε ο Αθλητικός Σύλλογος του χωριού μας στους Απιδιώτες που στήριξαν την κίνηση του Συλλόγου να συγκεντρώσει τους χωριανούς για μια ξεχωριστή Καθαρά Δευτέρα.
Χρώμα στην εκδήλωση έδωσε ο κ. Ηλίας Χελιώτης, υπεύθυνος στις μουσικές χορευτικές επιλογές που ξεσήκωσαν όλες τις παρευρισκόμενες ηλικίες και μπήκαν νωρίς – νωρίς στο χορό. Μεγάλος σύμμαχος βέβαια του deejay μας ήταν το άφθονο ποτό που μας βοήθησε όλους να απελευθερώσουμε τις κρυφές μας χάρες χωρίς ντροπές και αναστολές.
O Γραμματέας του Αθλητικού Συλλόγου Νίκος Κώνστας καλωσόρισε τους Απιδιώτες, ευχόμενος χρόνια πολλά και καλή σαρακοστή. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γυναικών «Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» για την πολύτιμη βοήθεια τους, τον Δήμο Ευρώτα για την παραχώρηση του Κέντρου Νεότητας και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους συγχωριανούς μας που στήριξαν την προσπάθεια του Συλλόγου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Παυλάκης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Απιδιάς κ. Χαράλαμπος Δήμας, η κα Ματίνα Κουτσουμπού μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Απιδιάς, η κα Ιωάννα (Γιάννα) Φούρκα γραμματέας και η κα Παναγιώτα (Πίτσα) Ντέντε –  Λαζαράκη μέλος του συλλόγου Γυναικών «Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ». Επίσης παρευρέθηκε στην εκδήλωση η κα Ευτυχία Μπούτσαλη – Κουτσουμπού, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Νιάτων.
Αξίζει να σημειωθεί η πρωτοβουλία του συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου οπού, αφού μετά το πέρας της εκδήλωσης είδαν ότι υπάρχει περίσσια ποσότητα άθικτου φαγητού αποφάσισαν να το  προσφέρουν στο Γηροκομείο Μολάων.
Οι άνθρωποι του apidia.gr σας συγχαίρουν γι’ αυτήν την πρωτοβουλία σας και ευχόμαστε όλοι η ημέρα αυτή να καθιερωθεί και για τα επόμενα χρόνια με φυσικά μεγαλύτερη συμμετοχή των Απιδιωτών και όχι μόνο.