Κλείνει η γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα για 1 – 2 μέρες

Αποτέλεσμα εικόνας για γεφυρα ευρωτα σκαλα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Δήμου Ευρώτα και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Θεόδωρος Μπόλλας, σχετικά με την κατάσταση της γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα και την ασφαλή διέλευση των πολιτών.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπόλλας, μετά και την τελευταία συνάντηση με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου (7/2) και μέσα από έγγραφα, προκύπτει:

1. Η ασφαλής υπό όρους κυκλοφοριακής συμμόρφωσης διέλευση της γέφυρας.
2. Η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου παρακολουθεί τη γέφυρα και ενεργεί αποτελεσματικά και υπεύθυνα.
3. Η τωρινή κατάσταση με τους κώνους αποσκοπεί στην ελάττωση της ταχύτητας και θα παραμείνει ακόμη 8-10 ημέρες οπότε θα γίνει επέμβαση με μελέτη της Περιφέρειας. Για το λόγο αυτό η γέφυρα θα χρειαστεί να κλείσει 1-2 ημέρες.
4. Θα ρυθμιστεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.
5. Η διεκδίκηση της νέας γέφυρας είναι μονόδρομος και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει «σηκώσει» το θέμα με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
6. Η μελέτη παράκαμψης της Σκάλας είναι σε διαδικασία ανάθεσης με προτεραιότητα στην κατασκευή της νέας γέφυρας. Η μελέτη επιλύει σημαντικά προβλήματα.

«Ο Δήμαρχος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν προωθήσει τα σχετικά αιτήματα και παρακολουθούν την εξέλιξή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι:

α.    Η γέφυρα είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και χαρακτηρισμένη νεώτερο μνημείο με ΦΕΚ 251/ΑΑΠ/30/9/2011.

β.    Αποτελεί το μοναδικό σημείο διέλευσης όλων των οχημάτων που κινούνται από και προς την νοτιοανατολική Λακωνία αλλά και από την Δυτικής προς την ανατολική. Μάλιστα πλείστα είναι τα βαρέα οχήματα που μεταφέρουν προϊόντα από την παραγωγή προς την αγορά.