Γιορτή Λακωνικών Προϊόντων 2010 στο Σύνταγμα.

Η φετινή γιορτή των λακωνικών προϊόντων είναι αφιερωμένη στην Ήπια Ανάπτυξη, ως μέσο εξόδου από την οικονομική κρίση. Για το επίκαιρο αυτό θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τη βραδιά των εγκαινίων, την Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 7.00 μ.μ.
Η Γιορτή Λακωνικών Προϊόντων διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων νομού Λακωνίας, το Επιμελητήριο Λακωνίας, και το φορέα “Σελλασία: Γιορτή Ελιάς και Λαδιού Δήμου Οινούντος”.
Στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο σταθμό του Μετρό στις 10-13 Μαρτίου, οι Λάκωνες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, τυποποίηση και μεταποίηση των προϊόντων της περιοχής, αλλά και οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, προβάλουν τα αγαθά του τόπου τους και μοιράζονται με τους επισκέπτες της έκθεσης τη λακωνική εμπειρία της ανάπτυξης με σεβασμό προς το οικοσύστημα και προς το παραδοσιακό οικιστικό περιβάλλον και με οδηγό την ποιότητα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν ξεχωριστά αγαθά της λακωνικής γης όπως το λάδι, το κρασί, το μέλι, τα κτηνοτροφικά προϊόντα αλλά και εδέσματα παρασκευασμένα με βάση τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής. Θα γίνει επίσης κλήρωση με δώρο διαμονή σε ξενοδοχεία της Λακωνίας.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 9π.μ. – 10 μ.μ.