Αποχαιρετισμός στη Μπέττυ.

Αγαπημένη μας Μπέττυ.

Ξεχώρισες αμέσως, από πολύ μικρή για την ευφυΐα σου, την ευαισθησία σου, την τόλμη σου και την αποτελεσματικότητα σου. Και η πορεία σου ξεχωριστή. Μας έκανες περήφανους ως Απιδιώτες κάθε  φορά  που μαθαίναμε τα νέα  σου  και την πρόοδο σου. Η άνοδος σου καταιγιστική, αποτέλεσμα  των ικανοτήτων σου αλλά και της θετικής ενέργειας που σε διέκρινε πάντα.

Είχες πάντα ιδέες, είχες προτάσεις, είχες λύσεις. Δεν έδειξες ποτέ άγχος – κούραση, δεν αρνήθηκες ποτέ την προσφορά σου από όποια θέση σου ζητήθηκε και ήσουν κυριολεκτικά παντού. Πάντα αεικίνητη, χαμογελαστή, ήρεμη και σοφή.

Ήσουν πρωτοπόρος σε κάθε αγώνα, σε κάθε ανάγκη, σε κάθε προσπάθεια.

Κέρδιζες εχθρούς και φίλους με την καλοσύνη σου και τον αλτρουισμό σου. Πάντα είχες έναν καλό λόγο για όλους.

Τώρα λοιπόν  που η χώρα περνάει δύσκολα και έχει απόλυτη ανάγκη ικανούς ανθρώπους, εσύ έφυγες από κοντά μας μέσα στην περηφάνια και την αξιοπρέπεια που χαρακτήριζαν το κάθε σου βήμα, αφήνοντας πίσω σου ένα τεράστιο κενό που ξεπερνά  τα συναισθήματα απώλειας των συγγενών, φίλων και συγχωριανών.

Σου χρωστάμε πολλά Μπέττυ και σου οφείλουμε σεβασμό και αγάπη. Ελπίζουμε  ότι  θα αποτελέσεις φωτεινό παράδειγμα δημόσιου λειτουργού και έμπνευση για τη νεολαία.

Κανείς μας δεν θα σε ξεχάσει.

Θα είσαι πάντα εδώ .

Υ.Γ. Η κηδεία θα γίνει την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 στον ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Γλυκά Νερά, στις 16:00 μ.μ.

Η Μπέττυ Λεωτσάκου ήταν Πρόεδρος και διοικητής του ΚΕΑΤ από το 2015 μέχρι σήμερα.

Διετέλεσε:

Πρόεδρος του ICEVI – Europe του Διεθνούς Συμβουλίου για την Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Όρασης

Πρόεδρος του Συλλόγου  ΣΕΕΠΕΑ Αττικής,

Μέλος του Δ.Σ.της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

Αιρετό μέλος  στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΠΥΣΕΕΠ Αττικής

Πρόεδος του Δ.Σ. της Παιδόπολης Αλίμου

Πρόεδρος του Συλλόγου  των απανταχού  Απιδιωτών

Τα δημοσιεύματα

Βήμα

Έφυγε από τη ζωή η πρόεδρος του ΚΕΑΤ Μπέτυ Λεωτσάκου

Σε ηλικία μόλις 44 ετών

Σε ηλικία μόλις 44 ετών έφυγε το πρωί από τη ζωή η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Μπέτυ Λεωτσάκου.

Σε ψήφισμά του το ΔΣ του ΚΕΑΤ τονίζει πως ο αιφνίδιος θάνατος της εν ενεργεία Προέδρου του ΔΣ και Διοικήτριας του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Μπέττυς Λεωτσάκου, «αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνο στον χώρο των ανθρώπων με αναπηρία όρασης, αλλά γενικότερα στο σύνολο του αναπηρικού κινήματος».

Όπως προσθέτουν οι άνθρωποι του ΚΕΑΤ η Μπέτυ Λεωτσάκου «ήταν ο άνθρωπος που είχε αφιερώσει τη ζωή του για να δημιουργηθούν οι συνθήκες που επιτρέπουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των ανθρώπων.

Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με πάθος και πίστη στο έργο αυτό και με απαράμιλλη εργατικότητα, ευσυνειδησία, εντιμότητα, ήθος και ανιδιοτέλεια αφιερώθηκε και αγωνίστηκε για την επίτευξη των στόχων που είχε οραματιστεί για το ΚΕΑΤ.

Ήταν το πρόσωπο, που παρά τη νεαρή ηλικία της -έφυγε μόλις στα 44- ενέπνεε τον σεβασμό και την αγάπη όλων με όσους είχε συνεργασία, έχοντας κατακτήσει την καθολική αποδοχή, αγάπη και εκτίμηση όλων των μαθητών του Κέντρου». Και καταλήγουν λέγοντας πως θα καταβάλουν «όλες τις προσπάθειες που απαιτούνται για να ολοκληρώσουμε τα έργα και τις ενέργειες που είχες ξεκινήσει στους δεκαπέντε μήνες που κράτησε η θητεία σου στο ΚΕΑΤ».

Το ΔΣ του ΚΕΑΤ αποφάσισε ακόμη να κηρύξει τριήμερο πένθος και να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Κέντρου στα γραφεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης και να μη λειτουργήσει το Κέντρο την ημέρα της κηδείας της Μπέτυς Λεωτσάκου.

ipaideia

🕔08/01/2017 22:47

Βαρύ το πένθος για το χαμό της Μπέτυς Λεωτσάκου

Η τραγική είδηση του χαμού της Μπέτυς Λεωτσάκου έχει συγκλονίσει την Ε.Σ.Α.μεΑ. και τους φορείς μέλη της.

Για τους περισσότερους από εμάς δεν ήταν μόνο μια συνεργάτιδα αλλά και , ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος. Ένας χαρισματικός άνθρωπος, που αγωνιζόταν και πρόσφερε στον χώρο της ειδικής εκπαίδευσης και της τυφλότητας μια ολόκληρη ζωή και είχε τόσα πολλά ακόμη να δώσει. Το κενό που άφησε είναι δυσαναπλήρωτο.
Η Μπέτυ ήταν κόρη του Γιάννη Λεωτσάκου, του ιστορικού στελέχους του κινήματος των τυφλών και του εθνικού αναπηρικού κινήματος.
Η αγωνιστική της δράση ήταν αδιαμφισβήτητη και πρόσφερε τα μέγιστα από κάθε θέση που κατείχε. Ήταν πρώην πρόεδρος του ΔΣ της Παιδόπολης Αλίμου, πρόεδρος του ΣΕΠΕΕΑ Αττικής, ταμίας της ΠΟΣΕΠΕΕΑ, διοικήτρια στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου για την Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Όρασης (ICEVI – Europe).
Θα την αποχαιρετίσουμε τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, στις 3.30 μ.μ., στο Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Γλυκά Νερά.
Συλλυπητήρια στην οικογένειά της.