Έπιασε τα 4,50 ευρώ το έξτρα παρθένο

Συνεχίζουν την «ξέφρενη» πορεία τους οι τιμές έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην χώρα μας. Σήμερα ελαιουργείο στην περιοχή των Μολάων, προσφέρεται στους παραγωγούς της περιοχής 4,50 ευρώ το κιλό χωρίς το ΦΠΑ, για τα ελαιόλαδα οξύτητας 0,3-0,4.

20161119_005322Για όσους ελαιοπαραγωγούς επιθυμούν να πωλήσουν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με ΦΠΑ, η προσφερόμενη τιμή από το ίδιο ελαιουργείο αγγίζει τα 4,85 ευρώ ανά κιλό, όπως αναφέρεται σε σχετική του ανακοίνωση προς τους ντόπιους αγρότες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα,  οι τιµές για τους παραγωγούς µε ελαιόλαδο κάτω από 3 γραµµές έφτασαν στα 4,45 ευρώ το κιλό, ενώ και στις υπόλοιπες μεσογειακές αγορές οι παραγωγοί χαρακτηρίζουν θετική την πορεία των τιμών, καθώς μετά από μία περίοδο σταθερότητας, αυτές ανεβαίνουν σε υψηλά επίπεδα.

Στην Ισπανία οι τιµές για τους παραγωγούς έξτρα παρθένου ελαιολάδου συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, διαµορφούµενες στα 3,50 ευρώ το κιλό τη Δευτέρα 5 ∆εκεµβρίου, ενώ στο Μπάρι της Ιταλίας το έξτρα παρθένο τέλος Νοεµβρίου ήταν στα 5,58 ευρώ το κιλό.