Ένσταση κατά των αποτελεσμάτων των Δημοτικών Εκλογών.

Το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής στις 14 Νοεμβρίου, ανέδειξε Δήμαρχο τον Γρυπιώτη με 5.644 ψήφους, ενώ πίσω βρέθηκε ο  Πήλιουρας με 5.633 ψήφους.

Η διαφορά δηλαδή είναι στους 11 ψήφους και μια τέτοια διαφορά εύκολα μπορεί να ανατραπεί. Και πώς να ανατραπεί;
Από τους 11.646 ψηφίσαντες σε ολόκληρο το Δήμο Ευρώτα, προέκυψαν 244 άκυρα ψηφοδέλτια. Και επειδή η εγκυρότητα ή μη των ψηφοδελτίων ελέγχονται από τους δικαστικούς αντιπροσώπους σε κάθε εκλογικό τμήμα του Δήμου, μπορεί κάποιος με τα δικά του κριτήρια ο καθένας από τους 56 να βγάλει άκυρο ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο κατά την εκτίμηση κάποιου, άλλου να μην είναι άκυρο ή και το αντίστροφο.
Έτσι ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους έχοντας έννομο συμφέρον, να ζητήσουν ξανά καταμέτρηση των ψήφων, όχι μόνο γι’ αυτό το λόγο βεβαίως αλλά και άλλους.
Έτσι αμέσως μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων στο Δήμο Ευρώτα από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Πήλιουρας έκανε αίτηση στο Πρωτοδικείο Σπάρτης για ανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, τόσο των έγκυρων όσο και των άκυρων.
Οπότε το Πρωτοδικείο Σπάρτης θα πρέπει το επόμενο διάστημα να ξαναμετρήσει και ελέγξει όλα τα ψηφοδέλτια και να βγάλει το τελικό αποτέλεσμα.